prEN ISO 24223
Pienas ir pieno gaminiai. Ėminių paruošimo fizikiniams ir cheminiams tyrimams nurodymai (ISO/DIS 24223:2025)
Standarto projektas Viešoji apklausaProjekto etapai
1. Prioritetinių darbo temų pažymėjimas ir ekspertų skyrimas
2. Projektas
3. Viešoji apklausa
Nuo 2025-12-05
iki 2026-02-03
4. Closure of enquiry
5. Submission to Formal Vote
Organizacija
CEN Europos standartizacijos komitetasICS
67.100.01 - Pienas ir pieno gaminiai. Bendrieji dalykaiTechnikos komitetas
TK 51 Maisto analizėUžsienio technikos komitetas
CEN/TC 302Komentarų skaičius
0Komentavimo pradžia
2025-12-05Taikymo sritis
This document gives guidance on the sample preparation of milk and milk products for physical and chemical analysis, including analysis by applying instrumental methods. This document describes the (sub)sampling, and sample preparation steps carried out after sampling according to ISO 707 | IDF 50 (1) and prior to method-specific sample preparations, e.g. as with analytical methods listed in References (2) to (21). NOTE Analysis on volatile substances, minor components or allergens can require additional precautionary measures in sample preparation in order to avoid loss of or contamination with one or more target analytes.Ryšiai
Pakeis
LST EN ISO 24223:2022
Sūris. Ėminių paruošimo fizikiniams ir cheminiams tyrimams nurodymai (ISO 24223:2021)